katten nieuws

Kattennieuws

Russiche man geeft een tattoo aan zijn kat do 15/03/2012 - 14:19 - Bron: Daily Mail

Blijkbaar is er een nieuwe rage in Rusland: het tatoueren van katten.

De Russische tattoo-artiest Timur Rimut lokt heel wat controverse uit met een Youtube-filmpje waarin hij zijn naaktkat een tattoo geeft.
Het beestje moest onder algemene verdoving worden gebracht voor de lichaamsversiering.

Timur Rimut is gek van zijn kat en wil graag dat het dier dezelfde tattoo krijgt als hijzelf: 'Carpe Diem' op de borst.
Aangezien Rimut zelf een tattoo-artiest is, is die wens bovendien niet zo moeilijk te verwezenlijken. Hij laat het beestje onder algemene verdoving brengen en zet daarna zelf de tattoo.

Dierenrechtenorganisaties in Groot-Brittannie hebben de video intussen veroordeeld en zijn werkelijk gechoqueerd. "Algemene verdoving mag bij dieren enkel toegepast worden voor gezondheidsproblemen, niet voor schoonheidsbehandelingen", deelde een woordvoerder mee aan The Daily Mail.

De Britse krant voegt er ineens aan toe dat Rimut niet enkel een domoor is omdat hij zijn kat voorzag van een tattoo, maar nog meer omdat hij een spellingsfout maakte in die tattoo. Nu loopt het beestje voor eeuwig met 'Carpe deem' op de borst.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lierse zwerfkatten niet langer gecastreerd do 01/03/2012 - 14:10

De stad Lier laat zwerfkatten niet langer steriliseren of castreren.
Lier zet de samenwerking met een dierenwelzijnsorganisatie voor het steriliseren of castreren van zwerfkatten stop.
De stad Lier werkt al jaren samen met de vzw ADMA, de Anti-Diermishandelings Actie. ADMA ging de katten vangen, liet ze behandelen bij een dierenarts en zette ze terug op straat.
Vrijwilligster Katrien Goossens van ADMA betreurt de beslissing van het Lierse stadsbestuur en zegt dat de gevolgen niet zullen uitblijven. "We zijn al meer dan 10 jaar succesvol bezig met het vangen van gemiddeld 100 zwerfpoezen per jaar. Dit noem ik geen besparing meer, dit is een volledige stopzetting van het project."

De vzw voorspelt dat er binnen onafzienbare tijd honderden zwerfkatten in Lier zullen rondlopen.